Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 Απριλίου

ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας
Π.Κυριακού 10   Αμπελόκηποι – Αθήνα

Συμμετέχουμε και καλούμε στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, στις 6 μμ  Στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα) Και πορεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας  (επί της Λεωφ. Μεσογείων)

  • Να κτισθεί άμεσα το σύγχρονο σχολείο στο οικόπεδο των 6 στρεμμάτων της Λάμψα που έχει αγοραστεί από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε
  • Να αποδεχθεί η διοίκηση της ΔΕΗ την πώληση στο Δήμο Αθηνών του υπόλοιπου κομματιού οικοπέδου 2,7 στρεμμάτων,  στην ίδια τιμή μονάδας για να γίνει πράσινο.

Ο πολύχρονος αγώνας των κατοίκων της περιοχής για ποιότητα στη ζωή, που κατάφερε να αποτρέψει την ανέγερση του μεγαθήριου της ΔΕΗ στο οικόπεδο της Λάμψα, να δικαιωθεί πλήρως με την κατασκευή σχολείου και χώρου πρασίνου.

___________________________________________________________________________

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Λάκωνος 9, Τηλ. 6944914529

 

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 ΩΡΑ 6 μμ  Στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα) Και πορεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας  (επί της Λεωφ. Μεσογείων)

Να διασωθεί ο τελευταίος ελεύθερος χώρος της γειτονιάς μας (οικόπεδο της ΔΕΗ, επί της οδού Λάμψα). 

Διαμαρτυρόμαστε για τη στάση της Διοίκησης της ΔΕΗ, που υπονομεύει την μακρόχρονη (πάνω από 25 χρόνια) προσπάθειά μας να διασώσουμε τον τελευταίο ελεύθερο χώρο (έκτασης 2,7 στρεμμάτων), της έντονα Πυκνοδομημένης γειτονιάς μας.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση της ΔΕΗ

Καθυστερεί αδικαιολόγητα να απαντήσει στην από 21/11/2018 πρόταση του Δήμου Αθηναίων: Να υπολογιστεί (με εξωδικαστικό διακανονισμό), ως τιμή αποζημίωσής της, για την απαλλοτρίωση των 2,7 στρεμμάτων του τμήματος του οικοπέδου της επί της οδού Λάμψα (που, ως αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων μας, χαρακτηρίστηκε ως πράσινο με το ΦΕΚ 46/30-1-2003), η ίδια τιμή που αποφασίστηκε (με την υπ’ αριθ. 297/12-1-2018 απόφαση του Αρείου Πάγου), για το υπόλοιπο τμήμα των 6 στρεμμάτων του οικοπέδου της ΔΕΗ που ήδη απαλλοτριώθηκε (ΦΕΚ 187/24-8-2017), από της Κτηριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ).

Καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας  , ως εποπτεύον τη ΔΕΗ να παρέμβει

 Ας σημειωθεί πως με τη θέση για ‘’εξωδικαστικό διακανονισμό ‘’ συμφωνούν όλοι οι φορείς των Αμπελοκήπων (Πολιτιστικοί, Αθλητικοί, Γονέων, Καθηγητών κλπ).

ΟΧΙ  Άλλη κωλυσιεργία

ΟΧΙ Άλλο τσιμέντο στην πυκνοδομημένη γειτονιά μας